Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

Rudolff

20. 6. 2012 19:06
Ono se to radí těm, kdo nenesou žádnou zodpovědnost..

Parkanovou jsem neměl nikdy rád. Ale musím se jí trochu zastat. Stejně jako Vondry atd. Pod těmito lidmi se s velkou pravděpodobností ztratily nějaké peníze. OK, je to jistě jejich manažerské selhání...které by se mělo projevit jejich odvoláním. Ale pakliže se neprokáže, že vědomě někam odkláněli peníze, nelze je kriminalizovat. Nemůžete pokaždé zavřít ředitele, když nějaký účetní něco zdefrauduje, když si obchodník ulije provizi atd. Takového člověka je ale potřeba vyměnit, protože nedokáže vytvořit efektivně fungující systém.Neschopnost ale není zločin.

A pokud jde o imunitu, čím dál víc si uvědomuji, že má svůj smysl. Hon na čarodějnice lze rozpoutat tak snadno. Tady se stále chrlí nějaké kauzy, vetšinou spekulace, dojmy, podezření bez důkazů. Lidi z toho mají v hlavě guláš a politici zadek v kalupu. Kdo by se dnes zajímal o nějaké vize? Kdo by se soustředil na dlouhodobé úkoly. Dnes nikdo nezná dne ani minuty..

0 0
možnosti
PS

Petr-007

21. 6. 2012 7:31
Samozrejme ze managera zavrit muzeme

Na ze defraudantku v uctarne, ale za predrazene nakupy ano. Za zanedbani povinnosti pri sprave ciziho majetku. Zvlast pokud by se jednalo o takovy balik. Kdyby tomu tak nebylo, neexistoval by jediny nevytunelovany podnik. Dokazovani umyslu neni treba, ten se totis v techto pripadech prakticky dokazat neda, pokud tedy na nekoho jeste pred cinem nenasadite pulrocni odposlechy. Staci prosta nedbalost a tak by to melo byt i v politice.

1 0
možnosti
MBI

nebolševik

20. 6. 2012 18:52
docela rád bych věděl

zda si pan autor (a s ním také mnozí diskutující) všiml, že poslanecká imunita v prakticky totožném rozsahu byla už za starého Rakouska, převzala ji do ústavy i předválečná ČSR a že je, dá se říci, zcela běžná až standardní po celém světě. Kdyby pan autor alespoň trošku uvažoval, zjistil by, že to ani jinak není možné. Prostinký důvod: každý trouba by mohl podat na poslance trestní oznámení pro cokoliv, včetně třeba projevu nebo hlasování v parlamentu, prostě jen z rozvernosti nebo proto, že by mu byl příslušný poslanec nesympatický, kdyby se takových našlo víc nebo se domluvili, měli bychom volby každý druhý měsíc.  A "doživotní" imunita? Ta se týká také právě jen "skutků", kterých se poslanec dopustil během trvání svého mandátu a  její existence je stejně logická.

0 0
možnosti
H

hňup

20. 6. 2012 19:36
Re: docela rád bych věděl

co to meleš ? proč by měl bejt jeden občan, poslanec,  chráněnej a jinej občan, neposlanec či nesenátor, ne ? kde je rovnost před zákonem ? naše ústava je , a říkám to už delší dobu, horkou jehlou šitej paskvil....

1 0
možnosti
JH

jahl

20. 6. 2012 18:23
Je to mimo toto téma,

Otázka na soudruha Nigrina, který ke svému blogu "Schovejte Parkanovou - ať mlčí!" nehodlal otevřít diskusi, snad si ji přečte:

V podstatě máte pravdu, ale proč zmiňujete pouze tuto vládu? Ostatní předchozí to dělaly skvěle? Vy si neuvědomujete, že naši politici, napříč kompletním spektrem jsou všichni stejní a naprosto stejně se chovají? Pouze se změní vývěsní štít, ale obsah bo...lu zůstane stejný.

1 0
možnosti
VK

buchlovann

20. 6. 2012 18:20
svatá pravda

To , co píšete je zcela jasné každému normálnímu člověkovi.Bohužel po zvolení za poslance či senátora se z převážného množství vyvolených stávají nadutci, kteří myslí pouze na sebe a jejich uvažování a jednání je většinou zcela nelogické a především sobecké.

2 0
možnosti
JSS

strasil

20. 6. 2012 18:11
jen 1 koneček spletitého kluba

Prozatím je to divadlo - hraje se divadýlko. protože, kdyby o něco šlo -teda JIM, pak by byla jiná procedura. Někdo to žere - ale mnozí už jsme tímhle přežraní !!

0 0
možnosti
T

talata

20. 6. 2012 17:18
poslanci českého národa

Je strašně zajímavé,že když jsou volby,tak jaký je boj o korýtka.Ale nikdo za svoje rozhodnutí nechce brát osobní odpovědnost. Připadá mi to jako deformace Čechů,kdy v minulosti bylo všechno všech ale výhodu mohli mít jenom ti vyvolení.Je zajímavé,kolik poslanců má právní vzdělání,ale přitom se vyloženě mrší zákony a podepisují se nevýhodné smlouvy.;-O

0 0
možnosti
O

oslik

20. 6. 2012 16:29
Za mě mluvíte

1 0
možnosti

vodní želva

20. 6. 2012 16:19
Parkanová není obviněná,

poslanci budou hlasovat o vydání Parkanové a teprve potom bude moci být obviněna. Chápu, že je to trochu v kolizi s rathem, ale tam byl použit postup podle pátého odstavce, takže oproti Parkanové je tam výrazný rozdíl.

0 0
možnosti
PS

Worff

21. 6. 2012 8:39
Re: Parkanová není obviněná,

A není skandální, že se tak nedělo už dříve? Ten obchod byl podezřelý už v době svého vzniku a policie (i státní zastupitelství) buď nekonala nebo ji Íčko a spol. nedovolili konat.

0 0
možnosti
R

rezbar45

20. 6. 2012 16:03
i já se připojuji.....

Určitě jste nepsal jen za sebe a své známé,i já se připojuji a dávám karmu.

7 0
možnosti
PH

petrph

20. 6. 2012 15:59
jenomže to v té Ústavě není

Tam jasně stojí "Poslance ani senátora nelze trestně stíhat bez souhlasu

komory, jejímž je členem. Odepře-li komora souhlas, je trestní stíhání

navždy vyloučeno. ".

Nejsou zde uvedeny žádné důvody, proč by tak měla učinit-tedy například pokud by šlo o politickou šikanu poslance. Ne-má to pro právo za zákona a kdykoliv se jí líbí..Stačí se dohodnout v patřičné většině poslanců o ochraně spřáteleného poslance a tu absolutní celoživotní imunitu mu odhlasovat..Prostě, takové příjemný benifit pro poslance Ustavě..

0 0
možnosti

vodní želva

20. 6. 2012 16:22
Re: jenomže to v té Ústavě není

Hlasuje se ke každému konkrétnímu skutku. Takže jeden poslanec nemusí být pro jeden skutek vydán, ale pro jiný ano. A aby  Ústava byla rozváděna Vámi naznačovaným způsobem, tak by to ztratilo charakter Ústavy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1493x
Jsem člověk, který se celý život snaží vědět všechno o něčem a něco o všem.